2014-09-30 13:26:35• hírek • Kocsis Zoltán

DNA-eljárás Cristian Sasu egykori prefektus ellen

Eljárást indított eljárást az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) Cristian Sasu korábbi Szatmár megyei prefektus ellen. A vád ellene befolyással való üzérkedés, összeférhetetlenség és hamis nyilatkozat tétele, írja közleményében az ügynökség.

A DNA vádirata szerint Sasu 2006-tól napjainkig két kereskedelmi társaságot igazgatott, miközben betöltötte a Területi Munkaügyi Felügyelősség igazgatói tisztségét, a prefektusi, majd pedig az alprefektusi tisztséget. Eközben két cégén keresztül, írja a DNA, Sasu uniós pályázatokkal kapcsolatos konzultációs szolgáltatást biztosított több Szatmár megyei község polgármesterének.

Ebből a tevékenységéből - tájékoztat a DNA - 780.000 eurós bevétele származott. Ezzel egy időben Sasu folyamatosan a valóságnak nem megfelelő adatokat tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban.

A gyanú alapján a DNA biztosító foglalást rendelt el Sasu vagyona fölött, valamint a vizsgálat lezárultáig nem töltheti be a Területi Munkaügyi Felügyelősség igazgatói tisztségét. A vizsgálat ideje alatt mindig jelentkeznie kell a DNA-nál, amikor csak behívják; jelentenie kell, ha megváltoztatja tartózkodási helyét, nem találkozhat a tanúkkal - polgármesterekkel - és nem tarthatja a kapcsolatot cégei alkalmazottaival sem és a vállalkozások irodáiba sem léphet be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: